In de week zonder vlees kom ik zelf ook graag met een receptje zonder vlees. Vorige week was ik aan het experimenteren in de keuken. Ik wilde iets maken met tempeh, maar had geen zin om een bestaand gerechtje te maken. Gewoonweg omdat het me allemaal te lang duurde. Het moest vooral snel klaar zijn. Ik gooide van alles in de pan ennnn….. het was heerlijk.

Ingrediënten (voor 1 persoon):
– 1/3 stuk tempeh
– 2 paprika’s (rood en geel)
– paar blaadjes sla
– 1 rood uitje
– 1 teentje knoflook
– gedroogde peterselie (naar smaak)
– 1 ei
– geraspte geitenkaas naar smaak
– halve theelepel korianderpoeder
– peper en zout naar smaak
– olijfolie/kokosolie om in te bakken

Bereidingswijze:
Snijd de ui en knoflook fijn en snijd de tempeh in kleine reepjes (net als shoarma). Doe wat olie in de koekenpan en voeg de ui, knoflook en tempeh toe. Voeg ook de korianderpoeder, peterselie en peper en zout toe en roer alles goed door elkaar op een matig vuur. Snijd ondertussen de paprika in kleine stukjes en leg samen met de sla op je bord. Voeg na zo’n vijf minuten de geraspte kaas en het ei toe en roer alles goed door elkaar. Blijf regelmatig roeren tot de tempeh goudbruin is. Haal van het vuur en doe de tempeh bij de sla en paprika op je bord. Superlekker met een frisse saus v an mayonaise met citroensap, knoflookpoeder, gedroogde peterselie en edelgistvlokken (alles naar eigen smaak toevoegen). Veel smulplezier!

Geschreven door:

Linda Smit
Lift Your Energy
liftyourenergy@gmail.com