Ken je dat? Je wilt iets heel graag, maar je doet het niet, want je bent bang. Bang dat je zult falen. Bang dat anderen er iets van vinden. Bang dat het een regelrechte ramp wordt. En je voelt je klein, want wie ben jij nou om zoiets te doen?

Misschien moet je je eens voorstellen wat het aller aller ergste is dat er zou kunnen gebeuren. Schrijf het maar op. Done? En is het echt heel erg? Is het zo erg dat wanneer je voorstelt dat je 85 bent en terug zou kijken dat je dan zou denken: “Ja, ik ben blij dat ik dat niet heb gedaan, want stel je toch voor dat ik op m’n bek was gegaan?”.

Of valt het mee? Is dat wat er zou kunnen gebeuren wellicht helemaal niet zo heel erg?

Draai het nu eens om.
Wat zou het aller aller mooiste zijn dat er zou kunnen gebeuren als je er toch voor gaat? Schrijf het maar op.
En? Is het de moeite waard om er toch voor te gaan? Stel je voor dat je 85 bent en terugkijkt. Zou je dan blij zijn dat je er toch voor bent gegaan? Zou je stiekem een beetje trots zijn dat je het hebt geprobeerd, ook al is het misschien niet gegaan zoals jij dat graag had gewild?

Geschreven door:

Linda Smit
Lift Your Energy
liftyourenergy@gmail.comĀ